Activitats > Activitats de Sortides Familiars > TORRE DE VALLFEROSA

Activitats de Sortides Familiars

19/05/2019

TORRE DE VALLFEROSA

Caminaires!!


Ens tornem a trobar per proposar-vos un viatge en el temps, trepitjar els camins de la Catalunya Vella quan érem la frontera entre els extremistes i sub-desenvolupats regnes cristians i els erudits i refinats regnes musulmans, però també d’altres temps, petges romanes, roques encantades, vestigis posteriors quan els camps i les vinyes bullien de vida i activitat, esglésies, tombes... El cap de cartell de la volta serà la visita a la torre de Vallferosa, una torre del segle IX, de 35 metres d’alçada, pre-romànica, misteriosa, oculta al fons d’una vall remota, construïda per no ser vista des de lluny i al mateix temps per impressionar quan t’hi acostes, una torre que conserva encara elements originals com l’arrebossat exterior i restes d’estructures de fusta que han resistit des de la seva construcció original.


Excursió molt senzilla, d’uns 13Km i 300m de desnivell positiu acumulat, plena de petites meravelles de la història i la natura. Està inclosa la visita guiada al poble de Vallferosa i la seva torre monumental.


Quedem a les 8:00 del matí a la fina línia que separa la Plaça dels Arbres i la Plaça de l’Església, sota l’atenta mirada dels coloms que viuen a les talaies seculars erigides per mans devotes i temeroses... com sempre, allà ens trobarem, omplirem cotxes i anirem junts fins al terme de Torà, a uns 50 minuts, on comença l’excursió.


Sobretot, no oblideu de portar roba còmoda, calçat adequat, bastons, aigua, ganes de gaudir de la natura i el vostre millor somriure. L’esmorzar el posem nosaltres. En aquesta sortida, la secció assumeix també el cost de la visita guiada (3€ per persona)


És important que ens aviseu, al local del FAES, cada dia de 19:00 a 21:00 fins divendres 17, o per whatts al 618900138 (David), deixant un nom, un telèfon de contacte i el nombre d’acompanyants (això és només per no marxar sense ningú, i per quantificar coca, xocolata i sucs).


Com fem sempre, aquesta sortida serà gratuïta per als socis, i pels no socis, 5€ els adults i 2€ els menors de 14anys, que haureu de pagar, o bé al FAES quan aneu a inscriure-us, o bé el mateix diumenge al David. Per aquells que aneu “de paquet” en un cotxe, (per socis i no socis igual) acostumem a col·laborar amb el cost del transport, amb el conductor que us porti. En aquest cas serà:


[62Km(anada) + 62Km(tornada)] x0,2€/Km = 25€ (cost a repartir entre TOTS els ocupants del cotxe)


Conductor + 1 acompanyant = 12,5€ (a pagar al conductor)


Conductor + 2 acompanyants = 8€


Conductor + 3 acompanyants = 6€


Conductor + 4 acompanyants = 5€