Activitats > Corriols i Pedres Velles > Tuixent

Corriols i Pedres Velles

16/01/2022

Tuixent


Raquetes Tuixent-La Vansa 


Es confirma la sortida. Hi ha poca neu però és factible.


Opció Max. Dist: 13 Km   Desn. Positiu: 450m, Opció Min. Dist: 7 Km  Desn. Positiu: 220m


Hora de Sortida_7:30h     Arribada prevista a mitja tarda aprox.


Caminaires!!


Per engegar amb trempera aquest 2022, any del  50è aniversari del 


naixement del nostre Foment Arqueològic Excursionista Sallentí, 


deixem les pedres velles per un altre dia i us proposem anar a l’estació 


d’Esquí nòrdic de Tuixent-La Vansa, per fer un tastet de Raquetes de Neu.


El proper diumenge, dia 16 de Gener, us proposem una volta pels circuits marcats de l’estació, apta per a tothom (amb uns mínims de forma física), tant si teniu experiència com si no en teniu. Depenent de com es vagi desenvolupant la jornada, farem una volta una mica més exigent per ascendir a la Tossa Pelada i el Pedró dels Quatre Batlles (13 Km, Desniv. Positiu 450 metres), una volta més tranquil·la  (7 Km, Desniv. Positiu 220 metres) o un entremig.


Perquè us feu una idea de què pot costar la sortida...
  • La sortida és gratuïta per als socis i federats, 5€ per als no-socis (i/o no federats).
  • Forfait Raquetes Estació: 6€/dia. Mirarem de pagar com a grup, perquè si som més de 10 persones, ens fan un 10% de descompte.
  • Lloguer Raquetes i Bastons: 11€/dia (raquetes + bastons). Individualment a l’estació
  • Cost Viatge que us detallo al final.
Per als que no heu fet mai raquetes, quin material us cal?


Per fer aquesta activitat, en realitat calen poques coses. 


Raquetes de neu i bastons. Els bastons poden ser bastons normals de caminar, sempre que hi apliqueu les “rosetes” de neu al peu, per tal que el bastó no s’enfonsi quan el claveu.


Calçat impermeable i polaines. Calçat impermeable com sabatilles de trekking o botes de muntanya amb Gore-Tex per mantenir els peus secs durant l’activitat. Les Polaines també són aconsellables. La polaina és una peça impermeable que cobreix el peu fins a una certa alçada de la cama, perquè així, no es coli neu per sobre el calçat.


Roba còmoda. Si assegurem tenir impermeabilitzat de genolls en avall, i no teniu previst estirar-vos al terra per fer  l’àngel, podeu vestir com més còmode us resulti. Volem dir que no cal cap mena de roba tècnica. Això sí, us recomanem anar preparats pel fred però vestir a capes, per no suar en excés.


 


Quedem a la plaça de l’església, diumenge 16 a les 7:30h per omplir cotxes i marxar tots junts. Tenim aprox 1h 45min de viatge. Es preveu tornar a casa a mitja tarda. Porteu esmorzar i dinar, que ens menjarem al bosc o a la zona pícnic de l’estació.


 


I com sempre, demanem que les persones que no posin cotxe s’avinguin a col·laborar en els costos del viatge. Per facilitar aquest tema us adjuntem el càlcul.


Sallent – Estació Tuixent La Vansa = 85,8Km x 2 (anar i tornar)=171,6 Km x 0,25 €/Km= 42,9€


Cost per persona:


Conductor + 1 Acompanyant= 21€


                    + 2 Acompanyants= 14€


                    + 3 Acompanyants= 11€


                    + 4 Acompanyants= 9€Recordeu que inscriure-us o per a qualsevol consulta ens podeu trobar per whattsapp al 618 900 138 (David), i per mail (faessallent@gmail.com), telèfon (938371903) o presencialment, al nostre local al Carrer Torres Amat, 37, els Dimarts, Dijous i Divendres de 19:00 a 21:00h.