Qui som

Corria la dècada del 70 i a Sallent hi havia un grupet de gent, molt jove, que se sentien atrets per totes les activitats que es feien dins el món de l’excursionisme. Per aquelles dates, a casa nostra, les activitats a muntanya eren poc conegudes, per fer activitats i adquirir coneixements era necessari desplaçar-se a Manresa on el Centre Excursionista de la Comarca del Bages ja feia molts anys que estava consolidat.


Era l’any 1972 i ja portaven un temps fent diferents activitats amb el CECB; alpinisme, escalada, espeleologia, etc. quan van decidir fundar un centre excursionista a Sallent, a la nostra vila. El primer pas va ser buscar un local, aleshores es van posar en contacte amb el Ramon Camprubí i Agulló gran aficionat a l’arqueologia i profund coneixedor de la història i arqueologia de Sallent i d’arreu. El Ramon tenia un petit local al carrer Nou, cedit per l’Ajuntament, on hi guardava les troballes de les excavacions del poblat ibèric del Cogulló.


Dit i fet amb la unió d’un arqueòleg i uns excursionistes neixia el FAES, Foment Arqueològic Excursionista Sallentí, del qual el Ramon fou el primer president.


Al llarg dels anys el FAES ha tingut una llarga llista de seccions tant diferents com poden ser radioaficionats i sardanistes per posar algun exemple.


A dia d’avui el FAES compta amb més de 500 socis i té 6 seccions.

Al FAES tu sòcia/soci ets qui proposes i portes a terme, l’activitat que t’agrada i vols fer, nosaltres, la junta, t’hi posa els mitjans.