Activitats > Activitats de Sortides Familiars > Sant Salvador de Verdera

Activitats de Sortides Familiars

04/03/2018

Sant Salvador de Verdera

El passat dissabte, dia 17, va haver-hi una manifestació d’individus militants de l’ultra-dreta espanyola a Balsareny per reivindicar la condició de pres polític, d’un company seu que està acomplint condemna per robatori de drogues i diners. Tot i la presència d’agents de Mossos d’Esquadra que, en teoria, tenien la tasca de controlar aquests individus i els actes violents que acostumen a dur a terme, 4 persones va ser agredides sense provocació prèvia, ni de gest ni de paraula, a dins la terrassa del Bar Casino, segurament en coneixement que són militants d’ERC.


Tres d’aquests agredits són molt amics nostres i per això no volem deixar d’assistir a la concentració festiva que es realitzarà a Balsareny, el proper diumenge, dia 25, a les 12:00 del migdia.


Per aquest motiu, aplacem la sortida que teníem programada per aquest diumenge dia 25 i l’aplacem per al diumenge següent, dia 4 de Març.


Més enllà de les nostres fílies polítiques, religioses o fins i tot futbolístiques, malgrat la distensió moral i legal que estem patint com a país, hi ha mínims que pensem que cal lluitar en una societat civilitzada del segle XXI. Així, de passada, us convidem a assistir a aquesta concentració de to festiu i el més distès possible, malgrat els actes que l’originen.


 


Així doncs, el proper diumenge, dia 4 de Març prepareu-vos per viatjar... en el temps i l’espai.


A l’espai, perquè ens fotrem un periple en cotxe, per anar de Sallent a Palau-Saverdera, a l’Alt Empordà.


En el temps, perquè trepitjarem territoris que ha trepitjat gent des del Neolític, i que han vist a passar les innumerables cultures que ens han fet com som. Veurem dòlmens i menhirs, veurem ermites, l’enclavament medieval de Sant Pere de Rodes i el Castell de Sant Salvador de Verdera. Si us agraden les pedres velles, no voldreu tornar a casa.


Ruta tècnicament fàcil, però amb 715m de desnivell positiu,  així que no espereu escalar, però hi ha prou pujadeta per acabar de suar els torrons de dos nadals enrera. Si el temps acompanya, hi ha vistes espectaculars garantitzades. Ruta d’unes 4 hores i escaig (més les aturades que vogueu fer) + viatges (1h 50min per anar i el mateix per venir).


Recomanem, o bé portar dinar, o bé portar menjar per no arribar desmaiats a casa. Com sempre l’esmorzar el portem nosaltres. L’alegria i el bon humor, els portem tots...


 


Us hi esperem.