Activitats > Corriols i Pedres Velles > Estanys de la Pera i Cim de Perafita

Corriols i Pedres Velles

16/10/2021

Estanys de la Pera i Cim de Perafita


Estanys de la Pera i Cim Perafita des de Pollineres   


Estanys fins el Refugi  Dist: 5,5 Km   Desnivell Positiu: 300 metres


Addicional del Refugi fins al Cim del Perafita  Dist: 4 Km  Desnivell Positiu Addicional: 350 metres


Hora de Sortida_8:00h     Arribada prevista a mitja tarda aprox.


Ens fa molta il·lusió reprendre l’activitat de la nostra secció amb una sortida molt i molt suau, per a tots els públics amb uns mínims de capacitat física, clar.


Excursió en un entorn de mitja muntanya, camí força planer per visitar els Estanys de la Pera, des del paratge de Pollineres i arribar al Refugi dels Estanys de la Pera (refugi guardat amb servei de bar). Els que ho vulguin, podran asseure’s i descansar als entorns del refugi, i els que vulguin, pujarem fins el proper cim del Perafita (quan arribem al cim entendreu el nom) per viaranys del contraban, per retrobar-nos després al refugi amb els que hagin volgut quedar-se a descansar. Des del refugi davallem per corriol fins a trobar el camí pel que hem pujat i tornem als cotxes.


Donat que tenim unes 2h de viatge en cotxe fins a la zona d’aparcament, proposem portar dinar i fer àpat tots junts a l’extensa zona de pícnic que trobarem a Pollineres.


Per l’excursió recomanem portar aigua per tot el dia (tot i que passem pel Refugi guardat i hi ha servei de bar), menjar per esmorzar  o si ho voleu fruits secs o llaminadures per anar-vos energitzant en ruta. Porteu calçat adequat per muntanya i roba còmoda. Pel que fa a la roba d’abric, creiem preferible vestir “per capes”, és a dir, portar diverses peces per anar sobreposant en cas de fred, millor que un anorak pesat i feixuc. En dates més properes a l’excursió, anirem informant de la previsió meteorològica, per tal de preveure impermeable o no.


Com sempre sortirem en cotxes des de la Plaça de l’Església, mirarem d’omplir cotxes per minimitzar despesa, i anirem en grup, passant pel Túnel del Cadí i passant pel poble d’Arànser, fins l’aparcament de la zona de Pollineres (1h i 46 minuts segons l’oncle Google). Cal comentar que els últims 5 km de viatge són en pista forestal, per on els turismes poden circular sense perill, sempre que es conduexi amb una mica de cura.


I com sempre (el  conductor sempre té la última paraula, clar) demanem que les persones que vagin “de paquet” en un cotxe, col·laborin en els costos del viatge, que pagarem directament al conductor durant el dia, en el moment que cregueu oportú. Us adjuntem un càlcul:


Viatge Sallent-Pollineres = 106Km (anar)+ 106 Km (tornar) = 212Km x 0,2 €/Km = 42,4 €


Peatge Túnel del Cadí= 12€(anar) + 12€(tornar)=24€


Cost total del viatge= 42,4 +24 = 66€


Conductor + 1 Acompanyant = 33 €/pers. (21 €/pers. sense túnel)


Conductor + 2 Acompanyants = 22 €/pers. (14 €/pers. sense túnel)


Conductor + 3 Acompanyants = 16 €/pers. (11 €/pers. sense túnel)


Conductor + 4 Acompanyants = 13€/pers. (8 €/pers. sense túnel)