Activitats > Corriols i Pedres Velles > Taga des de Ribes de Freser

Corriols i Pedres Velles

13/11/2021

Taga des de Ribes de Freser


Taga des de Ribes de Freser    Dist: 17,5 Km   Desnivell Positiu: 930 metres


Hora de Sortida_8:00h     Arribada prevista a mitja tarda aprox.


Aquesta segona  excursió, és una mica exigent físicament degut al desnivell, però transcorre per terreny molt herbat i amable, sense cap dificultat que no sigui el desnivell acumulat. No és en va que es titlla el Taga com a “cim de vaques”, és a dir, un cim sense accidents geogràfics, ni grimpades, ni dificultats, que habilita la presència d’aquests animals, pastant al mateix cim.


Excursió per paratges preciosos de la Serra Caballera, balcó privilegiat a la zona de Núria i Vallter, que començarà a l’aparcament del Cremallera a Ribes de Freser, engegant amb pujades fortetes enmig de boscos. A mitja pujada trobem un paratge farcit de búnkers, que podrem mirar i explorar, construïts durant la dictadura franquista, que formaven part de la Línia dels Pirineus, una línia de defensa davant d’una suposada invasió des de França que, com sabem, mai va succeïr. A partir d’allà, el bosc remet, passant a prat herbat amb corriols ben marcats. Important no forçar el ritme, l’esperit és anar tots junts i gaudir de la conversa dels assistents, que sols hi podem anar quan volguem. Com a  grup ajudarem i tindrem cura dels menys ràpids,  respectant  el seu ritme. Arribarem al cim baixarem per la cara est, per fer un tram circular i no repetir els mateixos camins.


Ja que es tracta d’una sortida que pot ser llarga, compteu que podem dinar durant l’excursió. Recomanem portar aigua per tot el dia, menjar per esmorzar  o si ho voleu fruits secs o llaminadures per anar-vos energitzant en ruta. Porteu calçat adequat i roba còmoda. Pel que fa a la roba d’abric, creiem preferible vestir “per capes”, és a dir, portar diverses peces per anar sobreposant en cas de fred, millor que un anorak pesat i feixuc. Quan estiguem en dates més properes a l’excursió, anirem informant de la previsió meteorològica, per tal de dur impermeable o no.


Com sempre sortirem en cotxes des de la Plaça de l’Església, mirarem d’omplir cotxes per minimitzar despesa, i anirem en grup fins l’aparcament del tren Cremallera de Núria del centre del poble (1h i 1 quart de viatge aprox.). I com sempre (el conductor sempre té la última paraula, clar) demanem que les persones que vagin “de paquet” en un cotxe, col·laborin en els costos del viatge, que pagarem al conductor durant el dia, en el moment que creieu adient. Us adjuntem un càlcul.


Viatge Sallent-Estació de Ribes = 92Km (anar)+ 92 Km (tornar) = 184Km x 0,2 €/Km = 36,8 € (cost del viatge)


Conductor + 1 Acompanyant = 18 €/pers.


Conductor + 2 Acompanyants = 12 €/pers.


Conductor + 3 Acompanyants = 9 €/pers.


Conductor + 4 Acompanyants = 7 €/pers.